Roman VS uppsats?

I romanen som jag håller på att skriva finns det vissa inslag som jag måste läsa på om innan jag kan skriva något vettigt. I slutet av veckan lånade jag hem några böcker från biblioteket. Det är lite stressande att veta att de ska tillbaka någon gång så jag har tagit några bilder med mobilen av de stycken som jag tror att jag kommer att ha användning av. Idag när jag satte mig ned vid köksbordet för att för hand skriva ner det som kändes relevant

Man kan nästan tro att det är en uppsats som jag håller på att skriva. Skillnaden är att jag inte behöver redovisa mina källor på samma sätt och att jag kan använda informationen på ett sätt som passar mig. Romanen är ju mitt egna lilla universum där jag skapar reglerna. Så jag tar lite inspiration här och där och hittar en helhet som stämmer överens med romanens värld. Även om det ibland är ett mödosamt arbete så slipper jag i alla fall all källhänvisningsångest som uppsatsskrivande brukade ge mig.

Jag är medveten om att jag inte har skrivit något om vad min roman handlar om. Bilden kan generera gissningar men säger egentligen inte så mycket.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Skrivande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s